‘Ex-topman Nissan Carlos Ghosn kreeg 7 miljoen via Nederlands bedrijf’ – NU.nl

0
1
‘Ex-topman Nissan Carlos Ghosn kreeg 7 miljoen via Nederlands bedrijf’ – NU.nl

De gevallen Nissan-topman Carlos Ghosn ontving 7 miljoen euro via een in Nederland opgezet bedrijf door Nissan en Mitsubishi. Dat meldt de Franse zakenkrant Les Echos.
De twee autofabrikanten richtten in juni 2017 Nissan Mitsubishi BV op om bonussen aan medewerkers en managers te betalen. De top van beide bedrijven zou niet via deze Nederlandse tak bonussen ontvangen. Toch werd Ghosn vorig jaar februari op de loonlijst gezet van de joint venture, waardoor ook hij voor bonussen in aanmerking kwam. Dat gebeurde volgens de krant zonder medeweten van andere directieleden.
Ghosn zit al sinds half november in de cel in Japan op verdenking van belastingfraude als baas van Nissan. De arrestatie van de autobaas heeft tot spanningen geleid binnen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Nissan en Mitsubishi ontsloegen Ghosn, terwijl Renault eerst bewijzen wil zien van zijn misdaden. Vrijdag maakte de Japanse aanklager officieel bekend Ghosn te vervolgen voor financieel wangedrag. Hij wordt aangeklaagd voor het toeschrijven van persoonlijke investeringsverliezen aan het autobedrijf en het opgeven van een lager salaris dan hij in werkelijk ontving.
Wil jij elke ochtend direct weten wat je ‘s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here